Pirmieji SEO pradinuko susitikimai

Pirmieji SEO pradinuko susitikimai 

Kaip Seo specialistas ieškojo pirmųjų klientų?


Taigi, koks verslas be klientų, kam reikalingos žinios jeigu jos niekur nepritaikomos? Šis klausimas sukasi galvoje gerą mėnesį. Be abejo jau turiu keletą projektų kuriuos nuolat patobulinu, vis apgalvoju, ką dar galima padaryti, o padaryti galima dar daug, nes Seo optimizacija yra tęstinis darbas, jį dirbti galima kasdien, nuolatos naujinant ir tobulinant, atrandant vis naujų marketingo nišų. Vienas iš puslapių, be abejo www.seodarbai.lt, o kitas mano pirmas "vaikas" www.ntpardavimui.lt be abejo šie du puslapiai dar apipinti įvairiais socialiniais tinklais ir kitais reikalais. Bet, yra vienas bet, tie puslapiai nėra pajamų šaltinis, o taip norisi to pirmojo "rimto" ir tikro užsakymo. 
Taigi, pakuriame gražią vizualizaciją, kol kas per daug neužsibrėžiant ir pradedant nuo to kas pavyksta geriausia ir teikia daugiausiai džiaugsmo - tekstai, marketingo veiksmai ir socialiniai tinklai. Vizualizacija keliauja į erdvę ir tikimasi, kad kažkas įvyks. "Kažkas" neįvyksta. Hmmm... Ko gero teks kliento ieškoti savarankiškai. Sekantis žingsnis - naršymas freelancerių grupėse, atsirinkus tinkamus pasiūlymus, asmeninių žinučių ir laiškų rašymas ir paslaugų siūlymas, didžioji dalis laiškų keliauja į niekur, kaip sakoma pavirsta į šauksmą tyruose. Keletas sulaukia atsakymo. Taigi savaitės rezultatas - du nulis mano naudai.
Tiesa vienas susitikimas turbūt nesiskaito, pažįstamas pasiūlo susitikti prie kavos ir aptarti bendradarbiavimo galimybės. Lekiu su nerimu ir viltim, nors kažkur giliai kirba mintis, kad nieko nebus, žinau, kad rimta firma, pasidarau pirminį Seo auditą, taisyt yra ką, apžvelgiu internetinę svetainę, socialines paskyras.  Jaudinuosi, bet juk pažystamas žmogus, neteis jei mokysiuos, juk geriausia darbai pavyksta kol nestovi vietoj ir nuolat tobulėji. Didžiam mano nusivylimui man pasiūlomas buhalterės darbas... Vis tik situacija komiška vienok, aš svajoju apie laisvę, o buhalterinis darbas anaiptol jos nežada. Jau matau save tamsiam kambariuke, su "kompu", pilnom papkėm sąskaitų faktūrų ir milžiniška atsakomybe. Mandagiai ir nevyniojant "į vatą" pasiūlymo atsisakau. Šiuo metu aiškiau negu aiškiai suvokiu, kad galiu rinktis ir tai nėra mano trokštamas pasirinkimas. Svajonių programa paleista ir pasiūlymas jos neatitinka. Nors vėl gi smagu, kad tokiom pareigom pasirodžiau tinkama kandidatė.
Taigi antras dublis įvyksta penktadienį, pašnekovė be galo įdomi, jos verslas tiesiog įtraukiantis ir ypatingai dominantis - "Silva metodas" ir ieškoma pagalba puslapiui "Gausos misija". Šiuo metu mane itin domina žmogaus minčių galia, nes akivaizdu, kad mūsų mintys įtakoja viską - tiek mūsų sveikatą, tiek mūsų gyvenimus. Nors ėjau nusiteikusi labai laisvai, kadangi nelaikiau to susitikimo darbo pokalbiu, bet vis tik, tai šiek tiek priminė darbo pokalbį ir net labai rimtą, gavau atlikti du testus, kurie neginčijamai apnuogino mano bruožus bei tikslus. Charakterio testo bruožai labai nustebino, peno apmąstymams - visam savaitgaliui! Pusantros valandos prabėgo kaip akimirka, pokalbių buvo daug ir įdomių, bet apie darbą mažai. Taigi grįžus namo gaunu žinutę su namų darbais, kuriuos su didžiuliu užsidegimu puolu daryt, nemeluosiu, vaikų penktadienio filmuko dar niekad nelaukiau taip, kaip tą penktadienį.
Ar man pavyko? Dar nežinau. Ar padariau viską kas nuo manęs priklausė? Esu visiškai tikra, kad taip. Net keista, jog šį kartą nėra abejonių ar galėjau kažką daryti kitaip. Net jei ir negaučiau darbo pasiūlymo, pažintis praplečianti akiratį, davusi įvarių naujų minčių, nauja patirtis sudarant pasiūlymą klientui. Ir svarbiausia malonus jausmas, kad tai ką tu darai tau patinka! Be to siūlytis nėra nei nemalonu, nei baisu, greičiau atvirkščiai tai praplečia akiratį, išėjimas iš komforto zonos ugdo charakterį. Jeigu ir TU kažką vis atidėlioji ir nedrįsti pabandyti - šiandien tinkama diena vis tik išdrįsti - pagalvok kas gali nutikti blogiausio, jeigu tau nepavyks, esu tikra, kad tai tik nepagrįsta baimė, jeigu galiu aš - gali ir TU! Bėja, studijuojant galimos klientės puslapį ir įrašsu, radau vieną įrašą kuriuo tiesiog privalau pasidalinti - "Melagingos mintys, kurios atitraukia nuo to, ko mes norime".

Seo specialistas, pradinukas :)


Komentarai

Populiarūs įrašai